Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Μια ακόμα άχρηστη, όπως αποδεικνύεται, υπηρεσία ...

Το δράμα των κατοίκων της Μάνδρας ήταν αναμενόμενο. Στη λάσπη και την ανθρώπινη ανοησία και ανικανότητα των αρμοδίων θυσιασθήκαν 20 περίπου άνθρωποι και αγνώστου ύψους υλικές ζημίες. Στα κατεστραμμένα αυτοκίνητα, οικίες και επιχειρήσεις, πρέπει να συνυπολογιστούν και η εξουδετέρωση της οικονομικής ζωής για άγνωστο χρονικό διάστημα και οι άλλες δραστηριότητες της τοπικής κοινωνίας, με πρώτιστη απώλεια την εύρυθμη λειτουργία των εκπαιδευτικών διαδικασιών.

Η κατάσταση των ρεμάτων, η ύπαρξη αυθαίρετων κατασκευών, η ανεπάρκεια του  δικτύου απομάκρυνσης των ομβρίων υδάτων ήταν επίσης γνωστά σε όλους. Γνωστό σε όλους ήταν και οι προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ενώ ήταν επίσης γνωστό ότι δεν είχαν γίνει ως θα έπρεπε, αντιπλημμυρικά έργα στα δάση της περιοχής που κάηκαν πρόσφατα.

Η υπηρεσίας που πρέπει να ελεγχθεί άμεσα, να αξιολογηθεί και να κληθούν οι αρμόδιοι να λογοδοτήσουν για πλήρη ανικανότητα και αδιαφορία, είναι η Πολιτική Προστασία.

Αυτή έπρεπε να είχε ενημερώσει έγκαιρα τους κατοίκους και έπρεπε να είχε υποδείξει τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν από αρχές, αρμόδιες υπηρεσίες και πολίτες, ώστε να αντιμετωπιστεί μια πιθανή έκτακτη κατάσταση.

Δεν έκανε τίποτε όπως δεν κάνει καμιά υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας σε κανένα δήμο και περιοχή. Και το λέμε αυτό μετά λόγου γνώσεως από την εμπειρία μας από την αντίστοιχη υπηρεσία του δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου