Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Αδιάφοροι πολίτες, σχεδόν χουντική διακυβέρνηση …

Συζητώ με ανθρώπους του περιβάλλοντός μου για τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Το συμπέρασμα είναι  αποκαρδιωτικό.

Όλοι είναι μάνες στις αναλύσεις. Τα ξέρουν όλα και μπορούν εύκολα να τα ερμηνεύσουν

Όλοι νοιώθουν περιφρόνηση στο γράψιμο και κανείς δεν λαμβάνει το κόπο να απευθυνθεί στις αρχές και τους αρμοδίους. Και το έργο αυτό είναι σήμερα πολύ εύκολο χάρις στις σύγχρονες τεχνολογίες. Έχουν όμως όλοι πειστεί ότι πρόκειται για χάσιμο χρόνου.

Οι ίδιοι ή οι δικοί τους επικαλούνται σοβαρό φόρτο εργασίας και έλλειψη χρόνου. Κανένας όμως έλλειψη ενδιαφέροντος και αδιαφορία συμμετοχής και προσπάθειας επηρεασμού των αποφάσεων, όπως συμβαίνει σε όλες τις προηγμένες χώρες.

Η συμμετοχή είναι επιβεβλημένη σήμερα και πρέπει όλοι οι Έλληνες να διεκδικήσουμε το δικαίωμα της συμμετοχής και να αξιοποιήσουμε την υποχρέωση που έχουμε προς τα παιδιά μας και τους εαυτούς μας.

Η εκάστοτε κυβέρνηση αποθρασύνεται από την έλλειψη αντιδράσεων των πολιτών και ερμηνεύει την μη συμμετοχή ή καλύτερα τη μη διεκδίκηση συμμετοχής ως επιβράβευση των αποφάσεών της. Παράλληλα θεωρεί ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να λογοδοτεί συγκεκριμμένα και ουσιαστικά προς τους πολίτες. Αρκούν οι εκλογές. Εν ολίγοις εκλαμβάνει τη κατάσταση ως επιβράβευση και ελευθέρας προς όποια πολιτική επιδιώκει και γουστάρει.

Αποφασίζει και επιβάλλει ότι, όπως και όποτε θέλει. Κοινώς συμπεριφέρεται ως χούντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου