Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Μειοδότρια η εταιρεία Ακτωρ για τα έργα ανάπλασης στον Φαληρικό Όρμο …

Η εταιρεία Ακτωρ αναδείχθηκε χθες μειοδότρια στον διαγωνισμό για την πρώτη φάση των έργων ανάπλασης του Φαληρικού Ορμου. Αξιοσημείωτο είναι, δε, ότι η έκπτωση που προσέφερε η εταιρεία (όπως και ακόμα δύο από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό) ξεπέρασε το 50%, μειώνοντας το κόστος του έργου από τα προϋπολογισμένα 150 εκατ. ευρώ στα 80,3 εκατ.
Η δημοπράτηση του έργου από την Περιφέρεια Αττικής ήταν ένας πραγματικός άθλος, καθώς μέσα σε λιγότερο από μισό έτος από τότε που ανέλαβε την ανάπλαση κατάφερε αυτό που αναβαλλόταν συνεχώς την τελευταία τριετία.

Οπως προκύπτει, λοιπόν, η Ακτωρ επικράτησε προσφέροντας έκπτωση 53,54%. Ακολούθησε η Ιντρακάτ με 53,24%, η J&P Αβαξ με 51,48%, η ΤΕΡΝΑ με 43,75% (η οποία, κατά πολλούς, εθεωρείτο ότι θα «χτυπούσε» το έργο, αφού κατασκεύασε το παρακείμενο στην έκταση Κέντρο Πολιτισμού). Προσφορά κατέθεσαν και η κοινοπραξία Tekαλ-Oberosler (προσφέροντας έκπτωση 43,42%), η Πόρτο Καρράς με 41,92%, η Condotte Italiana με 41,10% και η ΜΕΤΚΑ με 36,73% … (
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, . ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 13:03, 16 Δεκεμβρίου 2016
).

Πολύ καλά νέα.  Μακάρι να ευοδωθεί η όλη προσπάθεια και να πάψουν οι εκβολές του Κηφισού να είναι βούρκος και σκουπιδότοπος. Και μακάρι το Λεκανοπέδιο να αποκτήσει μια ωραία και λειτουργική πρόσβαση προς το θαυμάσιο θαλάσσιο μέτωπο.

Μας ανησυχούν όμως οι εκπτώσεις. Τα πενηντάρια των εκπτώσεων δείχνουν διαπλοκή, σήψη, κακούς υπολογισμούς, ανικανότητα, υποβολείο, μαύρα ταμεία, δωράκια και άλλα πολλά. Οι παθογένειες του καταστροφικού παρελθόντος όλες παρούσες και ακμαίες. Τα λέμε από χρόνια, βλέπετε το http://simpleandclear.blogspot.gr/2016/08/blog-post_31.html, αλλά όλοι κωφεύουν.

Αλήθεια τι έκπτωση έδωσε ο ΑΚΤΩΡ για το έργο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου