Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Τι δένει τους ανθρώπους με το τόπο τους, τι τους κάνει πολίτες …

Θα μπορούσε κανείς να κάνει το ερώτημα διαφορετικά. Τι κάνει τους ανθρώπους να μεταναστεύουν;

Βλέπουμε αυτή την περίοδο χιλιάδες ανθρώπους να μετακινούνται προς παράδεισους που δεν γνωρίζουν αλλά έχουν ακούσει ή περιπλανηθεί εικονικά τους ή τους έχουν πάρει τα μυαλά περιγραφές άλλων και υποσχέσεις, αλλά με σοβαρό αντίτιμο.

Και δεν αποκλείεται αν τα καταφέρουν, να παραμένουν στους νέους παράδεισους νοσταλγώντας την πατρίδα και να θέλουν να γυρίσουν πίσω. Υπό προϋποθέσεις όμως.

Αυτά συμβαίνουν από ανέκαθεν και πάντοτε υπήρχαν άνθρωποι που πήγαιναν σε άλλες χώρες και χώρες που καλωσόριζαν ανθρώπους από άλλες χώρες, για διάφορους λόγους.

Τα προηγούμενα χρόνια και ιδιαίτερα 2016 όμως μιλάμε για μιλιούνια ανθρώπων που θέλουν να μεταναστεύσουν και μάλιστα σε συγκεκριμένες χώρες. Άρα λογικά, υπάρχει αιτία, αλλά και ενθάρρυνση, διακίνηση και εκμετάλλευση. Πρωτίστως οικονομική, αλλά και πολλών άλλων γνωστών μορφών.

Έχουμε ξαναγράψει ότι πρέπει να δημιουργηθούν νέοι ορισμοί για πρόσφυγες, μετανάστες, λαθρομετανάστες, πολιτικό άσυλο και κάθε άλλη κατηγορία ανθρώπων και αιτημάτων. Επί πλέον πρέπει να ληφθούν υπόψη ότι είναι εύκολη η μετακίνηση, με ή χωρίς διακινητές και πληρωμή, είναι μάλλον χαλαροί οι κανόνες εισόδου, είναι χαμηλοί οι αεροπορικοί ναύλοι, ενώ αφθονούν οι παρουσιάσεις δελεαστικών έως και προκλητικών μορφών ζωής των ανεπτυγμένων και φιλελευθέρων δημοκρατιών και χωρών.

Πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα ότι προκλητικές γυναικείες μορφές προβάλλονται με αφθονία, χωρίς περίσκεψη και χωρίς λογική από τηλεοράσεις και τον παγκόσμιο ιστό (αρκεί να δει κανείς τα διαφημιζόμενα πορνοκάναλα στις μουσουλμανικές χώρες από δορυφορικά κανάλια και το διαδίκτυο) και προκαλούν και διεγείρουν φαντασιώσεις και γενετήσια ένστικτα που είναι καταπιεσμένα σε μουσουλμανικές κυρίως χώρες και ανελεύθερα καθεστώτα.

Ο αριθμός των ανθρώπων που ονειρεύονται πλέον ότι οι παράδεισοι είναι πλησίον, εύκολα προσβάσιμοι και ανοιχτοί στη φαντασία (τουλάχιστον) των στερημένων και ίσως καταπιεσμένων, είναι τεράστιος. Λογικά λοιπόν δημιουργούνται τεράστιες πιέσεις για μετακινήσεις και αναζητήσεις ευκολότερων και απολαυστικότερων τρόπων ζωής.

Πρώτο πράγμα που πρέπει να θεσπιστεί είναι η επιβολή περιοριστικών κανόνων σχετικά με το γυμνό στα ελεύθερα προγράμματα της τιβί, η απαγόρευση σίριαλ με προκλητικά σενάρια και σκηνές σεξ που αφυπνίζουν γενετήσια ένστικτα, η επιβολή πρόσβασης σε πορνοκάναλα μόνον με πληρωμή και πλήρη στοιχεία του θεατή. Ίσως και άλλα που θα υποδείξουν ειδικοί. Πρέπει επίσης να τεθούν περιορισμοί στην εμβέλεια προγραμμάτων τιβί κατόπιν διεθνών συμβάσεων και κανόνων. Παραδείγματα καλών καναλιών είναι αυτά που είδαμε πρόσφατα στη Σουηδία και οι εκπομπές της DW  και του BBC που βλέπουμε στην Ελλάδα.

Αυτά και άλλα μέτρα θα ενισχύσουν, εξ αντιδιαστολής, την ατομική καλλιέργεια των πολιτών και ιδίως των παιδιών και θα συμβάλουν αποφασιστικά στην ενδυνάμωση των κοινωνιών και του προοδευτικού προσανατολισμού τους.

Προβλήματα του είδους; αυτού όμως δεν λύνονται άμεσα και δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Οι αναπτυγμένες κοινωνίες οφείλουν πλέον να ενσκήψουν στα δικά τους προβλήματα και τα προβλήματα των λιγότερο ανεπτυγμένων χωρών και να προσπαθήσουν να τα αντιμετωπίσουν εν τη γενέσει τους και να βρουν καλές λύσεις στα προβλήματα που αναφύονται. Και φυσικά πρώτα από όλα, να σταματήσουν οι πόλεμοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου