Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Τι είναι τελικά τα νοσοκομεία στην Ελλάδα …


Περισσότερο μοιάζουν με ιδιωτικά ιατρεία ιατρών, παρά με εξειδικευμένες μονάδες ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας, κοινώς ΕΣΥ.

Έχουμε ξαναπεί (βλέπετε παλιότερες αναρτήσεις στο Ημερολόγιο) ότι οι πολίτες πρέπει να απευθύνονται σε πρωτοβάθμιες μονάδες υγείας και γενικούς ιατρούς, οι οποίοι τους παρέχουν τις πρωτοβάθμιες υπηρεσίες επιπέδου και όταν παραστεί ανάγκη τους παραπέμπουν (όταν είναι  ιατρικώς ενδεδειγμένο) σε δευτεροβάθμιες μονάδες, που διαθέτουν εξειδικευμένο (με άλλες ειδικότητες) ιατρούς.

Εφόσον ο ασθενής βρίσκεται σε δευτεροβάθμια μονάδας υγείας, το σύστημα αναλαμβάνει να καθοδηγήσει τον ασθενή και με τις ενδεδειγμένες ενέργειες των ιατρών αντιμετωπίζονται όλα τα προβλήματά του. Δεν αυτενεργεί ο ασθενής ή/και οι οικείοι του και δεν καταφεύγει σε φίλους, γνωστούς, άτυπα ιδιωτικά δίκτυα αλληλοϋποστηριζόμενων ιατρών και διαγνωστικών μονάδων, χωρίς να είναι  σε θέση να τους ελέγξει και να τους αξιολογήσει (προφανώς με τη βοήθεια ειδικών και βάσει διεθνώς αποδεκτών πρακτικών και διαδικασιών).

Είναι άλλη περίπτωση η εν γνώση των πολιτών/ασθενών επιλογή παροχής υπηρεσιών υγείας σε μονάδες και από πρόσωπα ιδιωτικών συμφερόντων και εφόσον είναι διατεθειμένοι να καταβάλλουν τις απαιτούμενες δαπάνες.

Εθνικό Σύστημα Υγείας σημαίνει φροντίδα του πολίτη και ασθενούς από το σύστημα, με γνωστούς και αποδεκτούς από όλους κανόνες, δαπάνες και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων.

Συμβαίνουν αυτά σήμερα;

Το δράμα είναι ότι κανείς από τους αρμοδίους κυβερνητικούς παράγοντες δε θέλει να εκσυγχρονίσει το σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου