Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Καιρός και για στρατηγικές σκέψεις και το μέλλον της Ελλάδος …


Μέχρι τώρα καταφέραμε να εξευτελίσουμε την Ελλάδα και να δημιουργήσουμε πόλεις τέρατα, κακές υποδομές, ανισορροπίες, εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος, απώλεια της αυτάρκειας, ανεξέλεγκτη ρύπανση, κακή οργάνωση, αδιαφορία και βανδαλισμούς κατά όλων των δημόσιων κτηρίων, χώρων και κατασκευών.

Και όλα αυτά με προεξάρχοντες βέβαια το πολιτικό σύστημα, αλλά και την ανοχή, την επιβράβευση και τη διαπλοκή των θαυμάσιων Ελλήνων πολιτών, που παρά την εξαιρετική τους κινητικότητα, τις σπουδές τους στο εξωτερικό και την ενημέρωση μέσω τηλεόρασης, συμμετέχουν ενεργά και αποτελεσματικά ή αδιαφορώντας στο προαναφερθέντα εγκλήματα.

Έχουμε ξαναγράψει για τις ευκαιρίες που δημιουργεί η οικονομική κρίση και οι μεταβολές προς τα κάτω των τιμών. Αλλά και τη νέα ψυχολογία και τις νέες στρατηγικές που διαμορφώνονται εντός των Ελλήνων και τις ευκαιρίες να αποφασίσουν να αλλάξουν πράγματα, πολιτικές, σχεδιασμούς, συμπεριφορές, αποφάσεις.

Εγώ θα έθετα προς συζήτηση τα εξής θέματα:
  1. Ανασχεδιασμός του κράτους, των αρμοδιοτήτων του και νέες δομές με βάσει τα ευρωπαϊκά πρότυπα
  2. Σχέδιο μείωσης του πληθυσμού της ευρύτερη περιοχή των Αθηνών
  3. Ανασχεδιασμός των πόλων παραγωγής με εξειδίκευση σε συγκεκριμένους τομείς
  4. Ανασχεδιασμός του ρόλου των Περιφερειών και των αρμοδιοτήτων τους
  5. Ανασχεδιασμός του ρόλου των δήμων και των αρμοδιοτήτων τους
Η συζήτηση μπορεί να αρχίσει με πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Πρωτοβουλίες μπορεί να αναληφθούν από φορείς όπως το Ιδρυμα Νιάρχου, το Ωνάσειο, το ΕΛΙΑΜΕΠ, τα Πανεπιστήμια, τους δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Πατρών, Ιωαννίνων, Λάρισας, Ρόδου, Κερκύρας, κλπ., χωρίς να αποκλείεται κανένας.

Εσείς τι λέτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου