Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Παράλυση του δημοσίου τομέα και προσπάθεια διατήρησης του απαρχαιωμένου καθεστώτος …


Φορολογική παθογένεια δεκαετιών … 
Το πρόσφατο περιστατικό στο πωλητήριο του δεύτερου μεγαλύτερου σε επισκεψιμότητα μουσείου και αρχαιολογικού χώρου στην Ελλάδα έφερε στην επιφάνεια τον απαρχαιωμένο τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και διαχειρίζεται την περιουσία του το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ). 

Ομάδα τουριστών ξεναγείται στο ανάκτορο της Κνωσού

Η υπόθεση «φοροδιαφυγής» ή κατ’ άλλους «διαχειριστικών σφαλμάτων» που εντόπισε στο πωλητήριο του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού κλιμάκιο της υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, ύστερα από καταγγελίες τουριστών, έφερε στην επιφάνεια μια παθογένεια δεκαετιών. Οπως διαπιστώνεται, το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων, δηλαδή ο εισπρακτικός μηχανισμός του υπουργείου Πολιτισμού, συνεχίζει να στηρίζει τις συναλλαγές του με τα θεωρημένα μπλοκάκια. Μέχρι πρότινος είχε μόνο δύο ταμειακές μηχανές στα πωλητήριά του, τελευταία τις αύξησε σε επτά, ενώ η αγορά μιας καινούργιας ξεκινά από τα 250 ευρώ! (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ 12:20, 11 Αυγούστου 2015).

Λόγια, λόγια, λόγια και προσπάθεια αποφυγής εντίμου και σοβαρής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος και ανάληψης ευθυνών.

Καλέστε κύριοι αρμόδιοι που προφανώς δεν ξέρετε τι σας γίνεται και δεν έχετε επαφή με την πραγματικότητα - αν δεν έχετε πρόγραμμα εκμαυλισμού και εξασφάλιση ατιμωρησίας - τον ιδιωτικό τομέα να αναλάβει το ΤΑΠ και ζητήστε εντός 2-3 μηνών να θέσουν σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό πρόγραμμα διαχείρισης των προς πώληση αντικειμένων, άμεσης καταγραφής κάθε μεταβολής και διαχείρισης των αποθεμάτων. Και σε δεύτερο χρόνο περιγραφής κάθε αντικειμένου με λεπτομερή στοιχεία για την ιστορία τους, τα υλικά τους, τους τρόπους κατασκευής τους και κάθε άλλη χρήσιμη και ενδιαφέρουσα πληροφορία.

Αν θέλετε όλα γίνονται. Αλλά πολύ αμφιβάλλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου