Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Αναγκαίες ευθυγραμμίσεις …

Διαφαίνεται πλέον ότι είναι απαραίτητες ορισμένες ευθυγραμμίσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να μειωθούν αρνητικές εξελίξεις ή εξελίξεις που επιβραδύνουν σημαντικά την ευρωπαϊκή «ενοποίηση» και κυρίως εξέλιξη.

1.    Κοινή ημερομηνία εκλογών: Για παράδειγμα οι Έλληνες ευθυγράμμισαν τις δημοτικές εκλογές με εκείνες του Ευρωκοινοβουλίου, δείχνοντας το δρόμο και για περικοπές δαπανών και για λιγότερη απορρύθμιση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, και μεγαλύτερης αλληλεπίδρασης των ελληνικών πραγμάτων με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά.

Είναι λογικό οι Ευρωπαίοι πολίτες να συνειδητοποιήσουν ότι οι εκλογές για όλα τα εθνικά κοινοβούλια και τις δημοτικές εκλογές, καθώς και αυτές για το ευρωκοινοβούλιο πρέπει να διεξάγονται ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Γίνονται πολύ εύκολα κατανοητά τα πλεονεκτήματα υιοθέτησης μιας τέτοιας πρότασης και αναμένουμε τα θεσμικά όργανα της ΕΕ να επεξεργαστούν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο , το οποίο θα μπορούσε να ΄γίνει αποδεκτό από τους πολίτες, τους ηγέτες και τα θεσμικά όργανα κάθε χώρας

2.    Ενιαίο φορολογικό σύστημα:  Με το σύστημα αυτό θα διευκολυνθούν οι λιγότερο αναπτυγμένες χώρες να εφαρμόσουν τα περισσότερο προηγμένα συστήματα των πλέον αναπτυγμένων χωρών, θα σταματήσουν οι άσκοπες έως ακατανόητες μετακινήσεις επιχειρήσεων και δραστηριοτήτων που αναζητούν διευκολύνσεις και λιγότερο αυστηρούς όρους επιτήρησης και κανονισμών και θα εξορθολογιστεί η απασχόληση και η ανάπτυξη. Η ανάπτυξη των λιγότερο αναπτυγμένων χωρών είναι ένα άλλο ζήτημα

3.    Ενιαία ανάπτυξη και διασύνδεση ηλεκτρονικών υπηρεσιών: Σύγχρονα συστήματα, προηγμένες λύσεις και ενιαίοι κανόνες και προδιαγραφές, πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα σε όλες τις χώρες της ΕΕ και όχι κάθε μια, ανάλογα με τους στόχους της, τις αναπτυξιακές δυνατότητες, να αναζητά και να εφαρμόζει τα δικά της συστήματα, εν πολλοίς χωρίς διασύνδεση, ακόμα και εντός της χώρας και με τα αντίστοιχα των άλλων χωρών.

Η πολυμορφία δεν προάγει τα ανοιχτά συστήματα, τη διασύνδεση, τις κοινές πολιτικές και πρακτικές, την ποιότητα, ενώ ευνοεί τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Εύλογα αναρωτιέται κανείς πως οι Ευρωπαίοι έχουν κοινά συστήματα κινητής τηλεφωνία, οδικής σήμανσης, ΦΠΑ (μερικώς) και δεν έχουν προγράμματα εναρμόνισης και άλλων τομέων σε ευρωπαϊκό επίπεδο;

4.    Ελάχιστες προδιαγραφές και ενιαίοι ευρωπαϊκοί στόχοι: Η ΕΕ θα πρέπει να επεξεργαστεί ελάχιστες απαιτήσεις σε πολλούς τομείς που θα πρέπρι να εφαρμόσουν οι χώρες μέλη, ώστε να διευκολυνθεί η ελεύθερη  μετακίνηση πολιτών εντός της ΕΕ και η ανάπτυξη τομέων εκτός της οικονομίας. Για παράδειγμα η εκπαίδευση θα επωφελείται από ενιαίους κανόνες ελάχιστων απαιτήσεων στα εκπαιδευτικά συστηματα, ενώ κάθε χώρα θα είναι ελεύθερη να διευρύνει τα ελάχιστα όρια με δική της πρωτοβουλία, χρηματοδότηση και αξιολόγηση, ώστε να διαμορφώσει και τη δική της προσωπικότητα.

5.    Ενιαίοι κανόνες ασφάλισης και κοινωνικής πρόνοιας: Η Ελλάδα ήταν μια χώρα που είχε πολύ γενναιόδωρο ασφαλιστικό σύστημα, παρά τις δυσμενείς δημογραφικές εξελίξεις, πληθώρα ασφαλιστικών φορέων με αδιαφανή διαχείριση, απαράδεκτες ρυθμίσεις υπέρ συντεχνιών και άλλα πολλά. Παράλληλα οι ρυθμίσεις για τη κοινωνική πρόνοια ήταν αναποτελεσματικές, έκανε άκριτη αντιγραφή από άλλες χώρες, είχε τερατώδες γραφειοκρατικό σύστημα, με παντελή έλλειψη πληροφοριακών συστημάτων και άλλα πολλά. Με αποτέλεσμα τεράστιες αστοχίες, εκμετάλλευση, αναξιοκρατία και διασπάθιση πόρων. Η ΕΕ πρέπει να επεξεργαστεί ένα ενιαίο ΄σύστημα, δίκαιο για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως εθνικότητας και χώρας παραμονής. Και φυσικά σε συνδυασμό με τις άλλες πολίτικες. Μοναδικός στόχος θα πρέπει να είναι ο εξορθολογισμός και οι καλύτερες δυνατές υπηρεσίες και η υποστήριξη των πολιτών και δη των απομάχων και των αδύναμων.
 
Δεν θα επεκταθούμε περισσότερο στο σημείο αυτό.

Αναμένουμε όμως να ακούσουμε τις απόψεις και άλλων, όσων περισσότερων πολιτών και φορέων είναι δυνατόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου