Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Παραγωγή προτάσεων βελτίωσης της καθημερινότητας ασθενών και ατόμων που τους φροντίζουν …


Έχουμε κάνει και στο παρελθόν προτάσεις αλλά μας έγραψαν αρμοδίως . Δείτε για παράδειγμα http://simpleandclear.blogspot.gr/2014/01/blog-post_29.html ,  http://simpleandclear.blogspot.gr/2013/12/blog-post_7550.html , http://simpleandclear.blogspot.gr/2013/11/blog-post_2277.htmlαπό τα πολλά που έχουμε γράψει.

Μείζον θέμα είναι η βελτίωση των καταστάσεων φροντίδας υγείας και ιδιαίτερα των χρονίως πασχόντων. Προφανώς δεν είμαστε σε θέση να ασχοληθούμε με όλο το εύρος των προβλημάτων. Περιοριζόμαστε αναγκαστικά σε θέματα που υποπίπτουν στην αντίληψη μας και νομίζουμε ότι οι προτάσεις μας ίσως συγκινήσουν τους αρμοδίους και ίσως συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών που έχουν στη φροντίδα τους χρονίως πάσχοντες ασθενείς.

Έχουμε παρατηρήσει ότι οι αρμόδιοι προς τους οποίους απευθυνόμαστε με κάποια, ακόμα και μικρή υπόδειξη, είτε δυσφορούν είτε την αποκρούουν αμέσως χωρίς συζήτηση και χωρίς προσπάθεια κατανόησης ή επιχειρηματολογία για το ανέφικτο ή ακατάλληλο προς περαιτέρω μελέτη και τυχόν εφαρμογή. Η γενική συμπεριφορά όλων είναι «μην πειράζετε τίποτε. ¨Όλα βαίνουν καλώς και δεν χρειάζεται καμιά περαιτέρω προσπάθεια».

Προτείνουμε την άμεση συγκρότηση ομάδων εργασίας μελέτης (ΟΕΜ) των διαδικασιών και σύνταξη προτάσεων προς τους διοικητές και τα ανώτερα κλιμάκια, ώστε να βελτιώνεται συνεχώς η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες. Θεάρεστο έργο θα είναι η συμμόρφωση με τα πρότυπα ISO και η έκδοση των σχετικών πιστοποιητικών, όπως κάνουν σε κάποιο βαθμό οι ιδιωτικοί φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας (π.χ. διαγνωστικά κέντρα).

Οι ΟΕΜ θα υποβοηθηθούν σημαντικά στο έργο τους αν ζητήσουν συνδρομή από τους πολίτες και τους ασθενείς και διαθέτουν ιστοσελίδες ενημέρωσης, επικοινωνίας και διαλόγου. Μείζον θέμα είναι επίσης η πληροφόρηση των πολιτών για την πορεία/εξέλιξη μιας νόσου και των πιθανών συνεπειών της.  

ΥΓ: Και ενώ ο κόσμος βράζει (βλέπετε Η έκπληξη από το CES 2014 στο Λας Βέγκας, Ανδρέα Δρυμιώτη, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 16.02.2014), στην Ελλάδα το ιατρικό κατεστημένο ξέρει μόνον να κατέρχεται σε απεργίες και να έχει ουσιαστικά παραιτηθεί από την ιατρική επιστήμη και τις επιστημονικές εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου