Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Γραφείο Καθημερινότητας …

Προτείνουμε στον κ. Μητσοτάκη να δημιουργήσει έναν Γραφείο εντός του υπουργείου που θα ασχολείται αποκλειστικά με τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. 

Θα μπορούσαμε να το προτείνουμε στο υπουργείο εσωτερικών, αλλά δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στο υπουργό κ. Μιχελάκη. Πάντως θα τον ενημερώσουμε και μακάρι να ασχοληθεί και αυτός. 

Υπήρξαν στο παρελθόν παρόμοιες πρωτοβουλίες αλλά όλες παρουσίασαν μηδενικό έργο. Ίσως έφταιγαν οι καιροί, ίσως να μην υπήρχε σοβαρή πρόθεση (το πλέον πιθανό), ίσως αυτοί που ανάλαβαν την αποστολή να ήταν ακατάλληλοι. 

Το γραφείο πρέπει να λειτουργήσει αρχικά τουλάχιστον ως «έργο» ή «πρόγραμμα» και θα πρέπει  να στελεχωθεί με εθελοντές - ίσως συνταξιούχους χωρίς αποζημίωση - που θα επιλεγούν με δημόσια διαδικασία και για χρονικό διάστημα 1 έτους, με δυνατότητα ανανέωσης της θητείας για ένα ακόμα έτος. Όλοι οι συνεργάτες θα έχουν δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα περιγράφουν οι ίδιοι το ρόλο τους και θα παρουσιάζουν σύντομο, τυποποιημένο βιογραφικό σημείωμα. Θα υπάρχει εξ αρχής διαδικασία δημόσιας αξιολόγησης του έργου, της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητάς τους. 

Το Γραφείο θα διαθέτει ηλεκτρονική παρουσία και προσωπικότητα. Όλες οι επαφές θα γίνονται ηλεκτρονικά. Θα διαθέτει σημείο υποδοχής και καταχώρησης των προτάσεων των πολιτών και θα απαντώνται όλες οι επικοινωνίες, επωνύμως και εντός 15θημέρου. Θα δημοσιεύει καθημερινώς ηλεκτρονική ενημέρωση και θα διαθέτει δυνατότητα ενημέρωσης των εγγεγραμμένων πολιτών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. 

Το Γραφείο θα προτείνει στους αρμόδιους φορείς διεργασίες βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών και θα λαμβάνει υποχρεωτικώς απαντήσεις με συγκεκριμένες ενέργειες, χρονοδιαγράμματα και τυχόν αντεπιχειρήματα και καλύτερες προτάσεις που θα υλοποιήσει ο φορέας. 

Περιγράψαμε μερικώς την προσωπικότητα του Γραφείου, αλλά μόνον ενδεικτικά. Ίσως άλλοι πολίτες και ειδικοί να έχουν να προτείνουν καλύτερα πράγματα. 

Ελπίζουμε η πρότασή μας να γίνει αποδεκτή και να τεθεί σε εφαρμογή αμέσως.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου