Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Ενάρετος κύκλος, φαύλος κύκλος …

Υπάρχουν χώρες που έχουν καταφέρει να βρίσκονται στον ένα ή τον άλλο κύκλο. Και λέμε καταφέρει γιατί χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια γι’ αυτό.

Η Ελβετία και η Νορβηγία είναι παραδείγματα χωρών που ζουν σε ενάρετους κύκλους και βελτιώνουν συνεχώς τις κοινωνίες τους, παρέχοντας μεγάλες ευκαιρίες στους νέους, σταθερή απασχόληση σε όλους σχεδόν τους ικανούς πολίτες και αξιοπρεπή διαβίωση στους απόμαχους.

Η Ελλάδα είναι παράδειγμα χώρας που ζει από πολλά χρόνια στο φαύλο κύκλο της διαφθοράς, της αδιαφάνειας, την έλλειψης δημόσιας λογοδοσίας, της καθημερινής και προκλητικής διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, του εξευτελισμού των νόμων και των αρχών και της πρόκλησης απέραντης κατάθλιψης, καταπάτησης των δικαιωμάτων των πολιτών, καταστροφής του περιβάλλοντος και των ηθικών και πολιτιστικών αγαθών.

Το ερώτημα είναι πως διακόπτεται ό φαύλος κύκλος και τι πρέπει  να κάνουν όλοι ώστε να ενεργοποιηθεί ο ενάρετος κύκλος.

Η μεγάλη ελπίδα των ελλήνων πολιτών από το 1981 ήταν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι θεσμοί της. Αλλά η απογοήτευση ήταν πλήρης και η καταρράκωση των θεσμών προκλητικά πασιφανής. Η κατάσταση θα μπορούσε να περιγραφεί και ως σχέδιο ώθησης της ελληνικής κοινωνίας στο γκρεμό, με τη συμπαιγνία ελλήνων πολιτικών,  πρόθυμων πολιτικών των ευρωπαϊκών χωρών και των γραφειοκρατών της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Σήμερα - εν μέσω 5 ετών ύφεσης και μη αναφαινόμενης ανάκαμψης – και η Τρόικα και οι ευρωπαίοι ηγέτες και η Ομάδα Δράσης (Task Force) και αδυνατούν και δεν έχουν φαίνεται πρόθεση να βοηθήσουν τους έλληνες πολίτες να εισέλθουν στον ενάρετο κύκλο.

Νέοι ηγέτες δεν φαίνονται στο ορίζοντα και η μόνη ελπίδα είναι να αλλάξουμε συμπεριφορά - ο κάθε πολίτης ξεχωριστά - και η επιστροφή μας στις ρίζες μας.

Θα μου πείτε καθόλου ενθαρρυντικό και ευοίωνο, αλλά έτσι είναι τα πράγματα, κύριοι και κυρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου