Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2008

Φάροι και Φαροφύλακες ...

Γράφαμε το 1999: Οι φάροι των Ελληνικών Θαλασσών πρέπει επισκευαστούν, να ανακατασκευαστούν (όπου απαιτείται) και να ζωντανέψουν. Οι σχετικές προσπάθειες και διαδικασίες πρέπει να επιταχυνθούν. Οι φάροι είναι ένα πολύτιμο στοιχείο της Ελληνικής ιστορίας και της ιστορίας της ναυσιπλοΐας. Παράλληλα πρέπει να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα επισκέψεων και σύντομης παραμονής για επισκέπτες που επιθυμούν να ζήσουν (για περιορισμένο χρονικό διάστημα) τη μαγείας των Ελληνικών θαλασσών. Με τον τρόπο αυτό θα ενθαρρυνθούν περισσότεροι άνθρωποι να βοηθήσουν τη συντήρηση των πολυτίμων αυτών μνημείων και να τους δοθεί η δυνατότητα απόλαυσης της μοναδικής φύσεως και της απόκτησης μιας ανεπανάληπτης εμπειρίας.

Εξαιρετικό δείγμα περιφρόνησης προς την ιστορία του τόπου είναι η συμπεριφορά του Δήμου Πάρου προς τα χαλάσματα του φάρου στην είσοδο του κόλπου της Παροικιάς, αν και τους έχουμε γράψει επανειλημμένως.

Δυστυχώς το 2008 διαπιστώνουμε ότι η εξαιρετική προσπάθεια ηλεκτρονικής καταγραφής
http://homepages.pathfinder.gr/sv2ael/sv2ael.files/faroi_main_gr.htm των φάρων και των συναφών θεμάτων φαίνεται να σταμάτησε το 2001. Μήπως το ΥΕΝ&ΝΠ ή το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού θα μπορούσε να συνεχίσει την προσπάθεια; Το ευχόμαστε και το ελπίζουμε.

Μερικές αναφορές που βρήκαμε στις 4 Ιανουαρίου 2008:

Υπηρεσία Φάρων Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού
http://www.hellenicnavy.gr/department11_new.asp

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στη δ/νση
http://www.qsl.net/sv2ael/sv2ael.files/faroi/faroi_tumb.htm

Οι τελευταίοι ερημίτες του Αιγαίου
http://www.shipfriends.gr/forum/showthread.php?t=2901



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου